Een Arrowhead heeft twee rondes van 12 doelen, met een totaal aantal doelen van 24. De doelen moeten voorzien zijn van een veldblazoen.Deze blazoenen zijn uitgevoerd in vier maten, 20, 40, 60 en 80 cm in doorsnede en dienen allemaal te worden gebruikt in een parcours. De 20 cm worden in vier rijtjes van drie blazoenen gebruikt (de bunny). En de 40 cm wordt in een vierkant opgehangen (de kookplaat). Elk heeft zijn eigen maten en afstanden waarop ze gebruikt moeten worden.

De puntentelling van deze blazoenen is anders dan de blazoenen met vijf kleuren. Dit kunnen zowel bekende als onbekende afstanden zijn. Of je de afstanden bekend maakt is aan de organisatie. Schutters kunnen de onbekende afstanden vaak meer waarderen dan de bekende afstanden. Een parcours kan uitgezet worden met drie lussen van 8 doelen of vier lussen van 6 doelen.
Een Arrowhead wordt uitsluitend georganiseerd door een vereniging aangesloten bij de NHB (Nederlandse Handboog Bond) met scheidsrechters van de NHB. Een Veld is een B-status en kan ook door andere verenigingen worden georganiseerd, maar komt heel weinig voor. Op een B-status kunnen geen prestatiespelden behaald worden.

Voor een impressie van een Arrowhead, staat hieronder een willekeurige selectie van de foto’s van de Arrowhead die de Vrijheid in 2012 organiseerde.